PaštaRIa kao terapija za malenog Tea

09.02.2018.

Donacije

U petak, 2. veljače, PIK Rijeka donirao je malenom Teu Jelenoviću drvenu kutiju ispunjenu asortimanom Paštarije, koja će dječaku služiti kao terapija te brži put do ozdravljenja i prvog koraka. Dvoipolgodišnjem Teu pri rođenju je dijagnosticirana rijetka bolest - artrogripoza, a jedina klinika koja se bavi liječenjem ove bolesti nalazi se u Njemačkoj u mjestu Aschau. Kako Teo i njegova obitelj ne bi morali nekoliko puta godišnje putovati u Njemačku, bazen pašte za rehabilitaciju odlučili smo im donijeti u njihov dnevni boravak. 

Teo će sad, »kopajući« po bazenu pašte, sipajući je oko sebe, ali i tražeći u njoj skrivene druge predmete različitih taktilnih karakteristika, zapravo razvijati svoj osjet dodira i na taj način graditi u svom dječjem mozgu »veze« između njega, njegova osjeta i okoline, te na taj način i pridonositi svom bržem napretku u smislu pokretljivosti.

Artrogripoza je rijetka dijagnoza, odnosno oboljenje koje se manifestira ukočenošću zglobova, tetiva i slabom pokretljivošću mišića. Malenom Teu ona je zahvatila obje nožice i ruke u laktovima, prstima i na šakama. Ova donacija dokaz je da se s jednostavnim i svakodnevnim predmetima u rehabilitaciji mogu napraviti čuda te smo jako ponosni što će naša Paštaria pomoći malenom Teu da napravi svoj prvi korak.

 

Ova stranica koristi tzv. kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Saznajte više o kolačićima.

PRIHVAĆAM