Povodom 70. obljetnice, donirali smo 10.000 kn domu za žene i djecu Sv. Ana

07.12.2017.

Donacije

U utorak 5. prosinca PIK Rijeka predao je donaciju riječkom Caritasovom domu Sv. Ana koji se brine o ženama i djeci – žrtvama obiteljskog nasilja. Donacija će se iskoristiti za opremanje soba Doma novim televizorima, da bi se tako olakšao njihov boravak. PIK Rijeka ove godine slavi 70. godina postojanja te su u sklopu ove važne obljetnice, uz razna događanja za kupce i zaposlenike, i blagdana Sv. Nikole odlučili donirati 10.000 kuna ovoj važnoj riječkoj ustanovi.

U periodu od početka školske godine do 30.11.2017., na svaki naručeni Piko pekarski ili Tonka mliječni proizvod od strane škola i vrtića, PIK je izdvojio 0,03 kn i tako prikupio ukupno 10 000 kuna koje idu u dobre ruke Doma Sv. Ana“ – rekla je Tina Šubat Jermaniš iz prodaje PIK-a Rijeka.

PIK Rijeka kao lokalna tvrtka svake godine sudjeluje u raznim humanitarnim akcijama kako sa svojim proizvodima, tako i financijski. Jedan od razloga zašto smo ove godine odlučili pomoći Caritasovom domu Sv. Ana jest zabrinjavajući 100-postotni porast ukupnog broja kaznenih djela s elementima nasilja među bliskim osobama. Uz to, 25. studenog krenula je Međunarodna kampanja – 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama – u koju se uključio i PIK Rijeka“ istaknula je Ana Stojić Marijan iz marketinga PIK-a.

Donaciju je preuzela ravnateljica Doma, sestra Suzana Samardžija te u ime svih štićenika i zaposlenika Doma zahvalila riječkom PIK-u, te izjavila: „Ovaj dar našoj djeci i njihovim majkama je znak kako zajednica misli na njih i da nisu sami, te da postoji način za živjeti u miru, ako imaju podršku te stručnu i ekonomsku pomoć. U 2017. godini našom kućom je prošla 81 osoba, odnosno 31 majka i njihovih 50 djece. U prosjeku ostaju do 3 mjeseca, a po zakonu o socijalnoj skrbi mogu ostati 6 mjeseci, iznimno i do godinu dana. Ono što zabrinjava je porast korisnika Doma zadnje tri godine, a isto tako u ovoj godini imamo tragični epilog, 16 ubijenih žena u Hrvatskoj. U Domu radi stručni tim te suradnici i volonteri koji rade na prevenciji obiteljskog nasilja te pomažu u oporavku štićenika stacionara“.

Ova stranica koristi tzv. kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Saznajte više o kolačićima.

PRIHVAĆAM