PIK Rijeka ponosni sponzor Dana mlikarice

02.08.2018.

Tonka

U znak sjećanja na grobničke mlikarice u Dražicama se 21.07. održalo 9. izdanje manifestacije Feral ki j' pušćal sinjal.

U čast grobničkim mlikaricama, koje su nekada sa šireg riječkog područja nosile mlijeko u Rijeku, u Dražicama se i ove godine održao Dan mlikarica te se u sklopu edukativno-zabavnog programa obilježio trag koji su mlikarice utisnule na naš kraj, a ponosni sponzor je i ove godine bio PIK Rijeka. PIK-ovo Tonka mlijeko ponosno nosi ime jedne od snažnih i dostojanstvenih mlikarica koje su svakodnevno ustajale u zoru i nosile svježe domaće mlijeko na svojim leđima te satima pješačile od Grobnika do Rijeke i nazad. Na taj su način te hrabre žene prehranjivale svoju obitelj i pisale bogatu povijest našeg primorskog kraja, a uspomena na njih uvijek će čuvati domaće Tonka mlijeko

Njima u čast već se po deveti put održao Dan mlikarica na Grobinšćini, a Darinka Brnja ove je godine bila jedina mlikarica koja je mogla prisustvovati, obzirom na godine. PIK Rijeka kao lokalna tvrtka brine za očuvanje tradicije i kulturne baštine te već godinama sudjeluje u organizaciji ove hvalevrijedne manifestacije.

Ova stranica koristi tzv. kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. Saznajte više o kolačićima.

PRIHVAĆAM