TJESTENINA


Počeci proizvodnje tjestenine u ovom području vežu uz Italiju i Francusku s kraja 18. st. Po uzoru na talijanske manufakture u Genovi i Napulju, početkom 19. st. postavljena su prva manufakturna postrojenja u Rijeci. To je ujedno bio početak proizvodnje tjestenine u Hrvatskoj. Od tada pa sve do danas Riječka tjestenina simbolizira tradiciju i kvalitetu.
Iz programa Riječka tjestenina danas Vam možemo ponuditi slijedeće vrste, a na bazi krupice tvrde pšenice: tzv. DURUM, JAJNU i S DODACIMA: SA ŠPINATOM i TRECOLORE, a u sklopu svake od njih brojne oblike i pakiranja. 

Najkvalitetnija tjestenina se proizvodi iz durum pšenice – semola pšenice Triticum durum određene granulacije i masenog udijela pepela . U nedostatku durum pšenice neki domaći proizvođači koriste namjensko brašno ili krupicu visokostaklavih pšenica Triticum vulgare. Kalorijska, biološka i kulinarska vrijednost takve tjestenine daleko je manja, kao posljedica manje količine bjelančevina. 

 

Na našim web stranicama primjenjujemo tzv. kolačiće (cookies).

Nastavkom pregleda Pikove web stranice, dajete pristanak za korištenje kolačića.

Shvaćam
Idi na vrh