ZLATNO ZRNO ŽITA

PROIZVODI OD CJELOVITOGA ZRNA ŽITARICA, PROIZVODI IZ PRIRODE

zlatno zrno kolaci       zlatno zrno kruh        zlatno zrno tjesetnina

 

ü      Originalni recepti

ü      Posebna briga pri odabiru sirovina

ü      Tradicionalni tehnološki postupci pripreme

ü      Stroge kontrole kvalitete sirovina i gotovog proizvoda

 

Proizvodi „Zlatno zrno žita“ pripremaju se od cjelovitoga zrna kvalitetnih žitarica i ostalih prirodnih namirnica, što ih čini jedinstvenim i po svojim za zdravlje korisnim svojstvima. Razvijeni su u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko – goranske županije Rijeka i pod njihovom su stalnom kontrolom, kao i pod kontrolom PIK-ovog  suvremeno opremljenog laboratorija.

zlatno zrno kruh1


Proizvodi iz programa “Zlatno zrno žita” (više vrsta kruha i krušnih proizvoda, kolača i tjestenine) razvijeni u toj prvoj fazi (1992. godine) a program je proširen 2001. godine proizvodima pripremljenim na bazi cjelovitoga zrna drugih žitarica: heljde, ječma, zobi i raži, također u suradnji stručnih ljudi PIK- a i Zavoda. U toj drugoj fazi pripremljene vrste kruha i peciva u sebi ne sadrže pšenično brašno. 

zlatno zrno kruh2


Cilj cijelog programa je da korištenjem visokovrijednih nerafiniranih sirovina, pomoću  tradicionalnih postupaka produžene fermentacije dobijemo proizvode bez dodanih aditiva, šećera, jaja, boja i umjetnih aroma. PIK d.d. Rijeka je ovom grupom proizvoda omogućio svojim potrošačima da obogate svakodnevni jelovnik zdravom hranom primamljivog izgleda i okusa. 

zlatno zrno kolaci1Program “Zlatno zrno žita” danas obuhvaća više vrsta kruha i krušnih proizvoda (prepečenac i mrvice), kolača i tjestenine na bazi cjelovitoga zrna pšenice, ali i nekoliko vrsta kruha koji ne sadrže pšenično brašno već su na bazi drugih žitarica: heljde, ječma, zobi i raži. 

Hrvatska gospodarska komora dodijelila je proizvodima “Zlatno zrno žita” certifikate “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, čime je ovim proizvodima priznata vrhunska kvaliteta usklađena sa svjetskim standardima, kao i autentičnost proizvoda s istinskom i nacionalnom vrijednošću.

Na našim web stranicama primjenjujemo tzv. kolačiće (cookies).

Nastavkom pregleda Pikove web stranice, dajete pristanak za korištenje kolačića.

Shvaćam
Idi na vrh