MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI                                  

                             

 

          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  
U programu Tonka PIK danas nudi liniju mlijeka (svježeg i trajnog), liniju jogurta (obični, pitki, voćni, s komadićima voća i aromatizirani), kiselo mlijeko, kiselo i slatko vrhnje, liniju svježega sira (posni i polumasni), mliječni namaz, liniju jogurta namijenjenih djeci JUNIOR, kao i trajno mlijeko porijeklom s ISTARSKIH PAŠNJAKA.  

Prije svega smo tu posebno ponosni na domaću sirovinu. Iz netaknute prirode Gorskog Kotara, Istre i Like dolazi nam sirovina za provjereno Tonka mlijeko. 

Duga tradicija i stalni rad na kvaliteti učinio je Tonka proizvode poznatim i traženim. 

Proizvodnja mlijeka

U proizvodnji, tj. ponudi mlijeka i mliječnih proizvoda PIK nudi pasterizirano mlijeko i sterilizirano mlijeko i napitak od mlijeka čokoladno mlijeko . Pasterizacija mlijeka je toplinski proces nižih temperatura usmjeren ka uništenju bakterija – uzročnika bolesti i očuvanju hranjive vrijednosti mlijeka. Mlijeko Tonka u tetrapak ambalaži s 3,6%, 2,8% i 1,0% mliječne masti je sterilno mlijeko tretirano visokim temperaturama kako bi se uništili svi mikroorganizmi koji su opasni za ljudsko zdravlje i oni koji utječu na kvarenje mlijeka, te se na taj način dobiva mlijeko dužeg roka trajanja.

Proizvodnja jogurta i kiselog mlijeka

Od kvalitetnog Tonka mlijeka proizvode se bez dodataka konzervansa izvrsni Tonka jogurti, obični, pitki, aomatizirani i voćni. Riječ je o napicima prepoznatljive kvalitete, bogatim živim mikroorganizmima koji djeluju na crijevnu mikrofloru i regulaciju probave. Svakako treba spomenuti kiselo mlijeko, osvježavajući kiseli napitak, ugodnog okusa.

Proizvodnja svježeg sira

Riječki svježi sir predstavlja biološki vrijednu hranu te siguran izvor kalcija i fosfora. Pored već dobro prihvaćenog POSNOG svježeg sira – dijetnog proizvoda pripremljenog od obranog mlijeka, PIK je pripremio i POLUMASNI svježi sir, za sve koji nemaju problema s kolesterolom i koji trebaju pojačani unos energije.

Proizvodnja slatkog i kiselog vrhnja

Primjena Tonka slatkog vrhnja je višestruka. Kao samostalan desert ili u kombinaciji s voćem , kod izrade krema za kolače ili kao dodatak napitcima, a nezamjenjiv je i kod izrade sladoleda i  ledenih slastica. Neizostavno treba istaći njegovu ulogu kao dodatka kavi.  Za slana jela nezamjenjiv je dodatak vrhnje za kuhanje.Umaci, preljevi i razna jela s dodatkom  vrhnja za kuhanje postaju još ukusniji. Kiselo vrhnje se također može koristiti samostalno i kao dodatak jelima.

 

 

Na našim web stranicama primjenjujemo tzv. kolačiće (cookies).

Nastavkom pregleda Pikove web stranice, dajete pristanak za korištenje kolačića.

Shvaćam
Idi na vrh