LEPTIRI SA ŠKAMPIMA (KOZICAMA) I ŠPAROGAMA

 

Sastojci :

500 g leptira (Pik d.d. Rijeka)
4 žličice maslinovog ulja
250 g kozica zamrznutih (odmrznuti),
1 vezica šparoga, obrubiti  i izrezati na 2 cm komadiće
pire od rajčica  5 žlica
1 žličice limunove korice naribane
vrečica svježe naribanog parmezana

 

Priprema:

Skuhajte leptire al dente 10-12 minuta. Ocijedite tjesteninu i ostavite da stoji 5 minuta, 1 šalicu vode od kuhanja sačuvajte.Na zagrijanom ulju popržite škampe (kozice) sa obje strane 1-2 minute dok ne posmeđe, prebacite u drugu posudu, posolite i popaprite. Na preostalom maslinovom ulju ispržite šaroge 1-2 minute dok ne posmeđe, dodajte škampe pire od rajčice i pola šalice vode od kuhanja tjestenine. Smanjiti toplinu na najmanje. Dodati tjesteninu i naribanu limunovu koricu u tavu. Pirjati dok se umak ne zagusti. Prije posluživanja tjesteninu posuti parmezanom.

 

 

Na našim web stranicama primjenjujemo tzv. kolačiće (cookies).

Nastavkom pregleda Pikove web stranice, dajete pristanak za korištenje kolačića.

Shvaćam
Idi na vrh