PREHRAMBENO INDUSTRIJSKI KOMBINAT d.d. RIJEKA, Krešimirova 26 

Temeljem zahtjeva Ministarstva pravosuđa RH o provedbi učinkovite antikorupcijske politike, dioničko društvo Prehrambeno industrijski kombinat iz Rijeke, Krešimirova 26 (dalje: PIK d.d.), donosi  

AKCIJSKI PLAN ZA PREVENCIJU KORUPCIJE U PIK d.d. 2013. g. 

PIK d.d. podržava i podržavati će i ubuduće antikorupcijski program Vlade RH, čime su stvoreni preduvjeti za sprječavanje korupcije na svim razinama. Iako se na PIK d.d. ne odnose pojedina pitanja i mjere antikorupcijskog programa kao što su pitanja vezana za Zakon o javnoj nabavi, financiranje iz proračuna RH ili jedinica lokalne uprave i samouprave, odredbe Zakona o radu u dijelu objavljivanja natječaja za zaposlenje i dr., ističemo kako je PIK d.d. i dosadašnjim provođenjem aktivnosti jačanja integriteta, odgovornosti i transparentnosti u poslovanju, stvarao preduvjete za sprječavanje korupcije na svim razinama. 

Slijedom navedenog, Prijedlog mjera za provođenje antikorupcijskog plana za 2013. dio je mjera koje smo provodili i do sada, a nastavljamo i nadalje. Veliki dio mjera i aktivnosti koje smo do sada provodili proizlazi iz zakonskih odredbi koje nas obvezuju (Zakon o trgovačkim društvima, Zakon o tržištu kapitala, Zakon o radu, propisi iz oblasti zaštite osobnih podataka, propisi o zaštiti imovine i osoba, propisi o zaštiti dostojanstva, Zakon o hrani i dr..). Tako već niz godina na našim internetskim stranicama, sukladno Zakonu o tržištu kapitala, objavljujemo te su javnosti dostupna godišnja, polugodišnja i kvartalna financijska izvješća, izvješća revizora, te sve ostale informacije i obavijesti dioničarima o odlukama koje donosi Glavna skupština dioničara. Nadalje, obzirom da smo prihvatili primjenu vlastitog kodeksa korporativnog upravljanja, isti je još 2008. g. objavljen na našim internetskim stranicama. Osim toga, sukladno navedenim zakonskim propisima, te obzirom da smo javno trgovačko društvo čije dionice kotiraju na burzi, redovito se na našim internetskim stranicama objavljuje i Godišnji upitnik kodeksa korporativnog upravljanja Zagrebačke burze, kao i Godišnji dokument objavljenih informacija. Objavljuju se i druge informacije važne za poslovanje Društva. 

U svom radu naše Društvo promiče društvene vrijednosti iz Akcijskog plana društveno odgovornog poslovanja koje Društvo primjenjuje u svom poslovanju, te se na temelju toga odobravaju donacije i sponzorstva koje su kategorizirane kao: humanitarne, sportske i kulturne. 

 

Rijeka, 07. 06. 2013. Direktor: Dora Ravnić, dipl. oec 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAMACIJE

Ako imate reklamaciju na naše proizvode ili na postupke naših djelatnika, javite se u Pik-ov Odjel marketinga, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Na našim web stranicama primjenjujemo tzv. kolačiće (cookies).

Nastavkom pregleda Pikove web stranice, dajete pristanak za korištenje kolačića.

Shvaćam
Idi na vrh